Tło 3D

Moderatorzy: Coari, toommaszeek

Bzyk07
nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-26, 14:43
Lokalizacja: Kórnik

Tło 3D

Postautor: Bzyk07 » 2016-09-26, 14:49

Witam
jestem nowy i jak to nowy mam pytanie
jakiś czas temu kupiłem akwarium 400l, 3 palety, 2 skalary.
chcę wyczyścić i dać podłoże aktywne i roślinki,
oraz tło 3D, zrobię sam i zastanawiam się czy bezpieczne są panele dekoracyjne keramzytowe, takie imitacje piaskowca?
no i czy mogę dokupić pyszczaki lub pielęgnice, chciał bym im zrobić wysepkę z podłożem kwarcowym, ale nie do końca wiem na ile kompatybilne będą te gatunki

z góry dziękuję za pomoc
Bzyk07


Awatar użytkownika
Michurb
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 619
Rejestracja: 2012-06-07, 21:29
Lokalizacja: Słupca
Podziękował: 24 razy
Podziękowania otrzymane: 3 razy

Postautor: Michurb » 2016-09-26, 15:23

Nie.
Pozdrawiam Michał

Bzyk07
nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-26, 14:43
Lokalizacja: Kórnik

Postautor: Bzyk07 » 2016-09-26, 17:16

kurde to się nazywa konkretna odpowiedź;p
a co proponujecie? bo gipsowe to na bank się nie nadają
Bzyk07

splowa
zakręcony ponad normę
zakręcony ponad normę
Posty: 410
Rejestracja: 2015-11-26, 09:56
Lokalizacja: Strykowo
Podziękował: 6 razy
Podziękowania otrzymane: 2 razy

Postautor: splowa » 2016-09-26, 17:29

nie ten klimat dla tych ryb....
Z tego co piszesz to nie chcesz palet... to je wydaj i wpusc pyszczaki i po problemie.... tylko ze pyszczaki to tez nie roslinki :P

Bzyk07
nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-26, 14:43
Lokalizacja: Kórnik

Postautor: Bzyk07 » 2016-09-26, 17:36

chcę palety, o pyszczaki tylko pytam, dlaczego tło #d nie dla palet?
jakie proponujecie? bo to przyklejane z tyłu to jakoś mi nie podchodzi
Bzyk07

Bzyk07
nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-26, 14:43
Lokalizacja: Kórnik

Postautor: Bzyk07 » 2016-09-26, 18:23

a jak by przykleić na sylikon sanitarny naturalny piaskowiec? :?:
Bzyk07

splowa
zakręcony ponad normę
zakręcony ponad normę
Posty: 410
Rejestracja: 2015-11-26, 09:56
Lokalizacja: Strykowo
Podziękował: 6 razy
Podziękowania otrzymane: 2 razy

Postautor: splowa » 2016-09-26, 18:36

nie uwazasz ze palety lepiej by wygladały w naturalnym otoczeniu ??

Piaskowiec W akwarium wogole sie nie nadaje

Bzyk07
nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-26, 14:43
Lokalizacja: Kórnik

Postautor: Bzyk07 » 2016-09-26, 18:40

no wyglądają, tyle że nie mam tła aktualnie i szukam rozwiązania, mam alternatywę, pozałamywany bristol za akwarium w kolorze ciemno brązowym
Bzyk07

splowa
zakręcony ponad normę
zakręcony ponad normę
Posty: 410
Rejestracja: 2015-11-26, 09:56
Lokalizacja: Strykowo
Podziękował: 6 razy
Podziękowania otrzymane: 2 razy

Postautor: splowa » 2016-09-27, 10:35

Rozumiem że czarne tło Ci się nie podoba??

Ewentualnie Foto tapeta:)

Awatar użytkownika
Zyga49
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1321
Rejestracja: 2010-10-04, 20:28
Lokalizacja: Kalno
Podziękował: 2 razy

Postautor: Zyga49 » 2016-09-27, 13:01

Bzyk07 pisze:a jak by przykleić na sylikon sanitarny naturalny piaskowiec?
Piaskowiec w srodku nie-może podnosic pH i twardość .Mozesz wkleić tło czarne 3D i nie sylikonem sanitarnym/może przytruwać wodę ma środki przeciwgrzybiczne i przeciwpleśniowe/ tylko akwarystycznym,ale musiałbyś zużyć parę tub bo tło jest nierówne -ja zużyłem 6szt przy tylnej ściance 180x50 cm /akwarium syna/ . Mozesz tez zamocować tło strukturalne i za tłem zamontować małą pompkę żeby syf *goniła* ,ale zajmuje sporo miejszca .
pozałamywany bristol za akwarium w kolorze ciemno brązowym
_________________
tez może fajnie wyglądac-,albo zrób skrzynkę wyklej piaskowcem ,korzeniami,zamontuj jakies ledy i postaw za akwarium .
Pozdrawiam

Bzyk07
nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-26, 14:43
Lokalizacja: Kórnik

Postautor: Bzyk07 » 2016-09-27, 21:57

piaskowiec nie podnosi nic, jest neutralny w wodzie
Bzyk07

Awatar użytkownika
Zyga49
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1321
Rejestracja: 2010-10-04, 20:28
Lokalizacja: Kalno
Podziękował: 2 razy

Postautor: Zyga49 » 2016-09-28, 08:25

Miałem piaskowce i nie były neutralne-tak samo jest z piaskami -jedne podnoszą inne sa obojetne.
Pozdrawiam

Bzyk07
nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-26, 14:43
Lokalizacja: Kórnik

Postautor: Bzyk07 » 2016-09-28, 09:18

to lipa, bo nie wiem jak sprawdzić... kurde nie wrzucę wszystkich do wanny... chociaż 8)
kurde najbezpieczniejszy jest ten bristol, miałem i źle nie wygląda, muszę szybko ogarnąć bo mi paprochy jakieś się pojawiły i czas wszystko wyczyścić... i jeszcze szukam Paletki bo duża sama jest, kurde samica chyba;p więc jak ktoś z okolic Poznania by miał na sprzedaż to ja się piszę ale po całej akcji jak parametry się unormują :idea:
Bzyk07

splowa
zakręcony ponad normę
zakręcony ponad normę
Posty: 410
Rejestracja: 2015-11-26, 09:56
Lokalizacja: Strykowo
Podziękował: 6 razy
Podziękowania otrzymane: 2 razy

Postautor: splowa » 2016-09-28, 09:27

Nie wiesz jak sprawdzić?? przecież pisałeś że nie zmieniają parametrów?!

W poznaniu masz kilka SKLEPÓW gdzie możesz sprawdzić... najbliższy masz chyba czerwona torepka koło stacji BP na franowie... czasami wystawia na allegro...

Albo w dziale giełda zapytać...

Bzyk07
nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 2016-09-26, 14:43
Lokalizacja: Kórnik

Postautor: Bzyk07 » 2016-09-28, 12:52

ten co mam nie zmienia,
mam odczynniki więc luz
Bzyk07


Wróć do „Zrób to sam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości