Sterownik ELEMAC

Moderator: Coari

Awatar użytkownika
macis
nowicjusz
Posty: 45
Rejestracja: 2010-06-23, 10:27
Lokalizacja: Rybnik

Sterownik ELEMAC

Postautor: macis » 2010-11-07, 09:49

Używa lub używał ktoś ten sterownik jest tańszy od SKALARA posiada dużo opcji
http://allegro.pl/elemac-sa-03-e-sterow ... 37988.html
Akwarium 450l,1xfiltr UNIMAX Professional FZKN 500Aquael;JBL FILTR GREENLINE CRISTAL PROFI e1501--biolog,,oświetlenie T5 2x54W plus t5 2X36W


Awatar użytkownika
Andrew72
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 3278
Rejestracja: 2009-11-05, 21:31
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Postautor: Andrew72 » 2010-11-07, 10:22

Ciekawe rozwiązanie.
Jeśli wybierać, to wybrałbym opcje F lub D

Awatar użytkownika
szadok34
niebezpiecznie zakręcony
niebezpiecznie zakręcony
Posty: 168
Rejestracja: 2009-09-28, 19:49
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: szadok34 » 2010-11-13, 09:29

Zadałem wczoraj to samo pytanie nie sprawdziwszy że już jest taki wątek :/
Zakupiłem właśnie taki sterownik i wczoraj uruchamiałem.
Za krótko aby coś powiedzieć ale faktycznie funkcji ma dużo do tego programik i podstawa to sprzedawca jest OK. Masz jakieś pytanie,dzwonisz i zawsze pomoże i wyjaśni co i jak.
W zestawie masz sterownik,czujnik temperatury,kabel USB,instrukcja obsługi w formie książeczki.
Zdecydowałem się na zakup tego sterownika po przeczytaniu komentarzy wystawionych przez ludzi którzy zakupili ten sterownik.

Awatar użytkownika
macis
nowicjusz
Posty: 45
Rejestracja: 2010-06-23, 10:27
Lokalizacja: Rybnik

Postautor: macis » 2010-11-14, 11:39

też go kupiłem i jak na razie okey
Akwarium 450l,1xfiltr UNIMAX Professional FZKN 500Aquael;JBL FILTR GREENLINE CRISTAL PROFI e1501--biolog,,oświetlenie T5 2x54W plus t5 2X36W

Awatar użytkownika
leszczu
zakręcony ponad normę
zakręcony ponad normę
Posty: 380
Rejestracja: 2008-12-14, 20:35
Lokalizacja: Okolice Wrocka

Postautor: leszczu » 2010-11-14, 15:09

Nic nie jest napisane.... czy jest sonda PH ?
"Życie jest zbyt krótkie , żeby jeździć Dieslem ! ! !"

Awatar użytkownika
macis
nowicjusz
Posty: 45
Rejestracja: 2010-06-23, 10:27
Lokalizacja: Rybnik

Postautor: macis » 2010-11-14, 15:44

są różne wersje sterownika ja mam wersję F z sondą tabela poniżej w linku
http://allegro.pl/elemac-sa-03-d-komput ... 96302.html
Akwarium 450l,1xfiltr UNIMAX Professional FZKN 500Aquael;JBL FILTR GREENLINE CRISTAL PROFI e1501--biolog,,oświetlenie T5 2x54W plus t5 2X36W

Awatar użytkownika
szadok34
niebezpiecznie zakręcony
niebezpiecznie zakręcony
Posty: 168
Rejestracja: 2009-09-28, 19:49
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: szadok34 » 2010-11-14, 18:31

Andrzej sonde dokupujesz oddzielnie.

Awatar użytkownika
macis
nowicjusz
Posty: 45
Rejestracja: 2010-06-23, 10:27
Lokalizacja: Rybnik

Postautor: macis » 2010-11-14, 19:26

sprzedający może wystawić aukcję z sondą i płynami do kalibracji ja tak kupiłem
http://allegro.pl/elemac-sa-03-f-sterow ... 02966.html
Akwarium 450l,1xfiltr UNIMAX Professional FZKN 500Aquael;JBL FILTR GREENLINE CRISTAL PROFI e1501--biolog,,oświetlenie T5 2x54W plus t5 2X36W

Awatar użytkownika
snake2009
lekko zakręcony
lekko zakręcony
Posty: 86
Rejestracja: 2007-10-13, 09:31
Lokalizacja: Kwidzyn

Postautor: snake2009 » 2010-11-28, 04:51

Zastanawiam się nad kupnem tego oto urządzenia tylko jest jedno ale czy nada się do małej hodowli albo do ogarnięcia większego akwarium. :?: :roll:

mariusz8888
nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 2014-11-25, 00:10
Lokalizacja: KRAKOW

Elemac

Postautor: mariusz8888 » 2015-05-01, 21:43

Witam, wie może ktoś jak mogę ściągnąć program do sterownika Elemac?
MARIUSZ

SignLord
zakręcony ponad normę
zakręcony ponad normę
Posty: 354
Rejestracja: 2010-07-29, 17:12
Lokalizacja: Tenczynek
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Postautor: SignLord » 2015-11-17, 22:57

odkopuje temat używa ktoś z was tego sterownika do monitorowania ph i temp?????
czekam na opinie.

http://allegro.pl/sterownik-ph-akwaryst ... 81400.html
Pozdrawiam.
SignLord

Awatar użytkownika
toommaszeek
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1801
Rejestracja: 2012-06-12, 11:26
Lokalizacja: Aleksandrów Kujawski
Podziękował: 2 razy
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Postautor: toommaszeek » 2015-11-18, 07:45

Ten sterownik kosztuje 200zł musisz dokupić sondę do pomiaru pH jej koszt to ~180zł, czyli łącznie 380zł a za tą kwotę kupisz już kompletny zestaw. Ten pierwszy raz na oczy widzę, to jakiś "no name" i wygląda na zabawkę... nie wiem jak z jego użytkowaniem.

SignLord
zakręcony ponad normę
zakręcony ponad normę
Posty: 354
Rejestracja: 2010-07-29, 17:12
Lokalizacja: Tenczynek
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Postautor: SignLord » 2015-11-18, 16:41

a masz może jakiś konkretny model bym np mógł sobie zobaczyć fajnie jak byś podesłał linka jakiegoś , bo jestem na kupnie tylko nie chciałbym dać d... na dzień dobry ze sprzętem.,
Pozdrawiam.

SignLord

Awatar użytkownika
toommaszeek
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1801
Rejestracja: 2012-06-12, 11:26
Lokalizacja: Aleksandrów Kujawski
Podziękował: 2 razy
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Postautor: toommaszeek » 2015-11-18, 21:10

Przesyłam pierwszy lepszy
http://allegro.pl/macro-aqua-ph-kontrol ... 77242.html

Weipro, takiego używam od kilku lat i nie narzekam
http://allegro.pl/weipro-ph-controller- ... 73776.html

lub Lajon, bez sondy, ale za to zestaw z wyższej półki
http://allegro.pl/lajon-115b-kontroler- ... 50554.html

Awatar użytkownika
Sezar
maksymalnie zakręcony
maksymalnie zakręcony
Posty: 291
Rejestracja: 2015-01-13, 07:01
Lokalizacja: Poznań

Postautor: Sezar » 2015-11-18, 23:08

Problem z nimi taki że żaden komplet nie leżał nawet na półce obok sondy hydrometu ... a to właśnie sonda jest podstawą zestawu.
[center]◄'))))►◄ ►◄(((('►[/center]


Wróć do „Technika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość