wymiana obsady

Moderator: Coari

Gerardski
nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 2015-02-15, 22:18
Lokalizacja: Piekary śląskie

wymiana obsady

Postautor: Gerardski » 2016-10-30, 01:00

witam

postanowiłem zmienić obsadę w akwa, w którym pływały Tropheusy , oczywiście wracam do dyskowców, chciałbym prosić o pomoc jak przeprowadzić prawidłowo wymianę obsady- chodzi mi o to czy trzeba cala wodę wymienić, odkazić akwa, wymienić wkłady w filtrach itd
zbiornik- 150x60x50
filtracja- biolog Aquael unimax 700
mechanik Aquael unimax 500
wewnetrzny z gabka aquael chyba 1000

podłoże żwir koralowy

dziękuje z góry za pomoc


Awatar użytkownika
Zyga49
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1321
Rejestracja: 2010-10-04, 20:28
Lokalizacja: Kalno
Podziękował: 2 razy

Re: wymiana obsady

Postautor: Zyga49 » 2016-10-30, 07:35

Witam-żebys spał spokojnie ,lepiej wszystko odkazić .Żwir koralowy do wyrzucenia -akwa popryskać perhydrolem-filtry zalac tez perhydrolem i niech *chodzą* ze dwa dni -nie wiem jakie masz wkłady -ja gotuję -gabki też gotuję,ale pewnie można jak wszystko potraktować perhydrolem.
Pozdrawiam

Woytasik
maksymalnie zakręcony
maksymalnie zakręcony
Posty: 241
Rejestracja: 2015-10-17, 12:23
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 1 raz

Re: wymiana obsady

Postautor: Woytasik » 2016-10-30, 11:48

Moim zdaniem pełny restart. Napewno więcej pracy ale masz psychiczny spokój. Zrób tak jak radzi Zyga i będzie dobrze.

nfr1
nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 2018-02-11, 18:22

Re: wymiana obsady

Postautor: nfr1 » 2018-02-24, 13:50

Witam,
Podepnę się pod temat. Mam 720 l z malawi i chcę się przesiąść na palety. Wszystko idzie precz poza dwoma korzeniami i filtrem fx5. Czym umyć i odkazić szkło i korzenie? Czy filtr też zdezynfekować?

Awatar użytkownika
Coari
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1049
Rejestracja: 2011-02-13, 20:16
Lokalizacja: AL4
Podziękował: 12 razy
Podziękowania otrzymane: 33 razy

Re: wymiana obsady

Postautor: Coari » 2018-02-24, 14:32

Filtr tez.

joker
lekko zakręcony
lekko zakręcony
Posty: 94
Rejestracja: 2010-03-14, 21:51
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 18 razy
Podziękowania otrzymane: 4 razy

Re: wymiana obsady

Postautor: joker » 2018-02-28, 12:27

I chcesz mieć tylko jeden fx5 na 720l przy tych brudasach? :lol:


Wróć do „Technika”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości