Belka oswietleniowa Juwel

Moderator: Coari

Awatar użytkownika
bartekw
maksymalnie zakręcony
maksymalnie zakręcony
Posty: 258
Rejestracja: 2009-12-16, 16:42
Lokalizacja: Svedala,Szwecja

Belka oswietleniowa Juwel

Postautor: bartekw » 2015-05-28, 18:32

Witam , dawno niegoscilem na tej stronie , ale mam nadz ze pomozecie jak za dawnych czasow :) , do rzeczy , kupilem 3 lata temu belke oswietleniowa do akwa z firmy Juwel , dwie swietlowki (2x54w) , wymiana swietlowek co roku az tu nagle po wlaczeniu zaswiecaja sie na doslownie 1-2sek i gasna , czy to moze byc przyczyna starterow ? czy jest to wymienialne czy jest to jednorazowka ??? dzieki za odpowiedzi , Bartek


Awatar użytkownika
jab75
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 3119
Rejestracja: 2012-10-01, 20:37
Podziękował: 1 raz
Podziękowania otrzymane: 3 razy

Postautor: jab75 » 2015-05-28, 18:41

Jeżeli masz startery to one są wymienne , możesz mieć też elektroniczny statecznik , a przy nim nie ma już starterów .

Awatar użytkownika
bartekw
maksymalnie zakręcony
maksymalnie zakręcony
Posty: 258
Rejestracja: 2009-12-16, 16:42
Lokalizacja: Svedala,Szwecja

Postautor: bartekw » 2015-05-28, 21:29

dokladnie , tam wszystko jest zalane plastikiem i obawiam sie ze nierozbieralne, ewentualnie rozbieralne tylko raz ;)

Awatar użytkownika
jab75
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 3119
Rejestracja: 2012-10-01, 20:37
Podziękował: 1 raz
Podziękowania otrzymane: 3 razy

Postautor: jab75 » 2015-05-28, 22:43

Zrób kilka fotek tej belki .

Awatar użytkownika
bartekw
maksymalnie zakręcony
maksymalnie zakręcony
Posty: 258
Rejestracja: 2009-12-16, 16:42
Lokalizacja: Svedala,Szwecja

Postautor: bartekw » 2015-05-29, 22:12


Awatar użytkownika
jab75
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 3119
Rejestracja: 2012-10-01, 20:37
Podziękował: 1 raz
Podziękowania otrzymane: 3 razy

Postautor: jab75 » 2015-05-29, 22:34

Są 3 opcje ;
Jakaś wada świetlówek .
elektryczny statecznik
albo coś z instalacją się dzieje dziwnego
lub jeszcze gniazda się rozsypały - tam gdzie świetlówki wchodzą i trzymają je .

askamadej

Postautor: askamadej » 2015-05-29, 22:43

z tym dziadostwem nie da sie nic zrobic, mialam trzy akwaria juwela i w kazdym taki sam problem ze swietlowkami, jak juz padna to nie da sie rozebrac bo wszystko zaklejone, najgorsze zestawy jakie mialam... Do tego to jest tak sprytnie zamontowane ze jest czescia pokrywy i inne swietlowki nie podejda, najlepiej dac plekse albo szybe na akwarium i kupic jakies listwy ledowe

Awatar użytkownika
bartekw
maksymalnie zakręcony
maksymalnie zakręcony
Posty: 258
Rejestracja: 2009-12-16, 16:42
Lokalizacja: Svedala,Szwecja

Postautor: bartekw » 2015-05-31, 08:39

dzieki serdeczne za pomoc

Awatar użytkownika
nemo29
maksymalnie zakręcony
maksymalnie zakręcony
Posty: 341
Rejestracja: 2014-06-11, 09:35
Lokalizacja: Szczecin / Norwegia
Podziękował: 1 raz

Postautor: nemo29 » 2015-05-31, 08:46

Jezeli masz akwa 150cm dlugosci , to po wakacjach bede mogl podeslac Ci swoje belki , wymieniam pokrywe i montuje listwy ledow od Andrzeja .
Pozdrawiam
Lukasz


Wróć do „Ciekawe artykuły”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość