Statecznik BAG

Moderator: Coari

Plagiatt
nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: 2014-11-24, 16:16
Lokalizacja: Poznań

Statecznik BAG

Postautor: Plagiatt » 2014-11-28, 18:10

Witam,

Mam statecznik BAG
Problem jest z montażem kabli jak to zrobiliście.
Kable wchodzą na wprost... i w trakcie klejenia na ciepło - tak próbowałem lekkie drgniecie kabelkiem i juz się po chwili okazuje że nie styka.... czym zamontowaliście te cholerne kable by przy ruszaniu pokrywą nie wylatywały ???

Obrazek


Awatar użytkownika
toommaszeek
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1801
Rejestracja: 2012-06-12, 11:26
Lokalizacja: Aleksandrów Kujawski
Podziękował: 2 razy
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Postautor: toommaszeek » 2014-11-28, 20:19

Przewody są zaciskane w stateczniku?? Jeżeli tak to końcówki wystarczy oblutować cyną. Jeżeli masz tak zrobione to zwróć uwagę czy zaciski nie są otwarte. Nie możliwe aby przewody same się wysuwały. Daj kilka cm dłuższe przewody aby podczas otwierania pokrywy niebyły naciągane.

Plagiatt
nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: 2014-11-24, 16:16
Lokalizacja: Poznań

Postautor: Plagiatt » 2014-11-28, 20:30

przewody wiszą z pół metra.... ;/ masakra.... ale poradziłem sobie... pewnie już na amen muszą być te przewody bo zalałem je kropelka ;-) i działa... najważniejsze ;-)

Awatar użytkownika
bodzio 1
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 4079
Rejestracja: 2011-01-06, 15:24
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 5 razy
Podziękowania otrzymane: 31 razy

Postautor: bodzio 1 » 2014-11-28, 22:08

Jakie masz przewody (drut czy linka ) jaka średnica samego przewodu bez izolacji , ile mm. ściągnąłeś izolacji
Wróciło jak bumerang po 25 latach
Pozdrawiam
viewtopic.php?t=5727

Plagiatt
nowicjusz
Posty: 43
Rejestracja: 2014-11-24, 16:16
Lokalizacja: Poznań

Postautor: Plagiatt » 2014-11-28, 23:19

drut mam 1, a sciagnelem izolacji około 0,5-0,7cm

Awatar użytkownika
bodzio 1
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 4079
Rejestracja: 2011-01-06, 15:24
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 5 razy
Podziękowania otrzymane: 31 razy

Postautor: bodzio 1 » 2014-11-28, 23:36

Spróbuj więcej ściągnąć izolację ok 1cm , może być za krótko i dlatego nie zaciąga zapadka , na stateczniku powinno nawet pisać , a czym grubszy drut to więcej bez izolacji
Wróciło jak bumerang po 25 latach
Pozdrawiam
viewtopic.php?t=5727


Wróć do „Oświetlenie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości