Witam. Zastanawiam się nad takim oświetleniem do mojego akwarium 325 L , belka jest na dwie świetlówki i co myślicie o tych właśnie świetlówkach?
JUWEL DAY-LITE 38W i do tego JUWEL COLOUR-LITE
Ciekawe jak to będzie i czy dobre światło dadzą do mojego zbiornika, proszę was o konkretne odpowiedzi.
Juwel świetlówki
Moderator: Coari
- gienierator
- nieuleczalnie zakręcony
- Więcek
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania otrzymane: 3 razy
- Kontaktowanie:
To może się podepnę, bo kolega pewnie szuka w technologi T-8 a tej mocy mają długość 104,7 cm a tu już dużego wyboru nie ma. A może się mylę?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
- Więcek
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania otrzymane: 3 razy
- Kontaktowanie:
Mam tą samą belkę. Kiedyś stosowałem w konfiguracji aquastar+grolux
A wyglądało to tak:
http://www.discusforum.pl/paletki-wiecka-vt1636,360.htm
A wyglądało to tak:
http://www.discusforum.pl/paletki-wiecka-vt1636,360.htm
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Re: Juwel świetlówki
stówa pisze:Witam. Zastanawiam się nad takim oświetleniem do mojego akwarium 325 L , belka jest na dwie świetlówki i co myślicie o tych właśnie świetlówkach?
JUWEL DAY-LITE 38W i do tego JUWEL COLOUR-LITE
Ciekawe jak to będzie i czy dobre światło dadzą do mojego zbiornika, proszę was o konkretne odpowiedzi.
Witaj ja mam u siebie Juawel Day light i Color z tym, że 54W daja radę jak i fajnie ubarwiają rybki, ale jak Gienierator napisał są niekomfortowo drogie jedna mnie kosztowała 21 euro mam dwie, a więc wychodzi 42 euro na Pln to jest 172 zł dodam jeszcze, że jedną sam rozwaliłem przez przypadek, a druga franca się zjarała, a więc kosztowałe mnie to 84 euro :d czyli 344 zł
Pozdrawiam
Łukasz
Łukasz