Witam
3 dni temu dokupilem do mojej obsady 4Dyski w wielkosci 8/10cm . Już pływają w 120l kwarantannowym
Podnioslem tem. do 30 C ,ryby troche zwariowanie pływały po zbiorniku ale strachu nie wykazywaly.
Wiadomo ryby narazie nie chcą jeść. Udało mi się dorwać jedną kupkę, wiciowcow nie znalazłem ale 2 małe nicienie rzuciły mi sie w oczy.... i teraz pytanie
Czekać jeszcze troche az zaczną jeść i jeszcze raz badać czy odrazu zastosować mlp(w.sumie.to tylko 2 nicienie )
Kwarantanna ...prosze o poradę
Moderator: Coari
-
- nowicjusz
- Podziękowania otrzymane: 1 raz
-
- nowicjusz
Re: Kwarantanna ...prosze o poradę
Tak szybko złapałem przed opadnięciem... myślę że to nicienie wiły się jak rosówka nabita na haczyk, dziwi mnie to że tylko 2 znalazłem
-
- nowicjusz
- Michał.Ł
- zakręcony ponad normę
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania otrzymane: 10 razy
Re: Kwarantanna ...prosze o poradę
Ja wrzuciłem swoje ryby bez kwarantanny. Aktulanie podchodzą regularnie do tarła razem z moimi. Njabradziej im szkodzi stres skoki temperatury i te wszystkie chemikalia w wodzie. Dlate odstawiłem wszystkie nawozy do roslin i CO2. Nie lecze nic z nimi nie robie i od tego czasu problemów brak. Roslinki może nie sa tak bujne jak kiedyś. Ale nie to jest najważniejsze