Rośliny nad wodne

Moderator: Coari

Awatar użytkownika
marcinmarg
niebezpiecznie zakręcony
niebezpiecznie zakręcony
Posty: 136
Rejestracja: 2009-09-22, 22:06
Lokalizacja: Margonin
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Rośliny nad wodne

Postautor: marcinmarg » 2014-02-16, 12:31

Poszukuje roślin, nadwodnych, chodzi mi o to aby korzenie były w akwa-wodzie, a część nadwodna rosła nad akwa.


Awatar użytkownika
GACUŚ
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 725
Rejestracja: 2009-07-24, 17:07
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Postautor: GACUŚ » 2014-02-16, 14:59

Chcesz kupić czy chcesz żebyśmy Ci coś polecili ?
Ja miałem kiedyś Hygrophila difformis i ona wyłaziła z akwa ale korzenie miała w żwirku, piasku . Liście nadwodne miała inne od tych podwodnych .
Potem w sterylniakach miałem coś takiego (roślina domowa doniczkowa)
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Wiesiek

Awatar użytkownika
Dun
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 2288
Rejestracja: 2010-04-25, 21:47
Lokalizacja: Otwock
Podziękował: 1 raz

Postautor: Dun » 2014-02-16, 17:48

Wiesiek z co to za roślina w tym sterylniaku?

Awatar użytkownika
GACUŚ
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 725
Rejestracja: 2009-07-24, 17:07
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Postautor: GACUŚ » 2014-02-16, 18:09

Jak dobrze pamiętam to Filodendron scandens

Pozdrawiam
Wiesiek

Awatar użytkownika
marcinmarg
niebezpiecznie zakręcony
niebezpiecznie zakręcony
Posty: 136
Rejestracja: 2009-09-22, 22:06
Lokalizacja: Margonin
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Postautor: marcinmarg » 2014-02-16, 18:09

chce kupić, obojętnie w zasadzie, mam koncepcje co do baniaka, ale szukam roślin

Awatar użytkownika
GeGo
zakręcony ponad normę
zakręcony ponad normę
Posty: 382
Rejestracja: 2012-09-26, 11:58
Lokalizacja: Stadtallendorf

Postautor: GeGo » 2014-02-16, 22:48

gacus, cos dawala ta roslina w akwa w jakims konkretnym powodem dales ja do akwa czy poprostu nie chcialo ci sie podlewac i wsadziles korzen do akwarium :P :P :P
Lepiej stracić minutę z życia, niż życie w minutę...
www.gegophoto.wix.com/home

Awatar użytkownika
GACUŚ
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 725
Rejestracja: 2009-07-24, 17:07
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękowania otrzymane: 1 raz

Postautor: GACUŚ » 2014-02-16, 23:50

Miała za zadanie pochłaniać związki azotowe

Pozdrawiam
Wiesiek

Awatar użytkownika
robert
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 2047
Rejestracja: 2009-10-15, 16:24
Lokalizacja: Swarzędz

Postautor: robert » 2015-04-18, 10:25

małe odnowienie tematu czy ktoś bezpośrednio w akwa umieszczał układ korzeniowy, paproci i anturium doniczkowego?
Pozdrawiam
Robert

Iwo
nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: 2015-03-10, 19:04
Lokalizacja: łódzkie

Postautor: Iwo » 2015-04-19, 20:11

Na pewno możesz umieścić korzenie papirusa . Rozrastają się rewelacyjnie. Ja teraz próbuję z mangrowcami- ryby lubią się w nich "ukrywać".


Wróć do „Rośliny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości