Jaki konduktometr kupić ?

Moderator: Coari

Awatar użytkownika
adam1977
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 693
Rejestracja: 2012-01-11, 17:53
Lokalizacja: Pajęczno
Podziękował: 8 razy
Podziękowania otrzymane: 3 razy

Re: Jaki konduktometr kupić ?

Postautor: adam1977 » 2016-12-13, 06:59

Ooo :(
Czyli u mnie już padła membrana bo mam 130
Cały zestaw RO mam już 6 lat i jeszcze nie wymieniałem membrany, a używam tego do akwarium i do kuchni.


Awatar użytkownika
Pawel M
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1825
Rejestracja: 2014-11-17, 11:03
Lokalizacja: Zduńska Wola
Podziękował: 3 razy
Podziękowania otrzymane: 16 razy

Re: Jaki konduktometr kupić ?

Postautor: Pawel M » 2016-12-13, 08:48

czyli całość masz do wymiany Adam ;)
450 l + 160l + 120l

+ kilka kostek :)

Awatar użytkownika
adam1977
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 693
Rejestracja: 2012-01-11, 17:53
Lokalizacja: Pajęczno
Podziękował: 8 razy
Podziękowania otrzymane: 3 razy

Re: Odp: Jaki konduktometr kupić ?

Postautor: adam1977 » 2016-12-13, 09:18

Tak nawet muszę zdezynfekować całość :)
Ale to w styczniu zrobię razem z montażem filtra zmiękaczjącego :D

Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2

Sylwester
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 960
Rejestracja: 2011-02-09, 19:36
Lokalizacja: Sochaczew

Re: Jaki konduktometr kupić ?

Postautor: Sylwester » 2016-12-19, 18:39

Antiope a ile um na wejściu?

Awatar użytkownika
Antiope
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1538
Rejestracja: 2013-01-21, 00:44
Lokalizacja: Belgia
Podziękował: 18 razy
Podziękowania otrzymane: 26 razy

Re: Jaki konduktometr kupić ?

Postautor: Antiope » 2016-12-21, 00:23

Sylwester pisze:Antiope a ile um na wejściu?

wróce z PL to sprawdze.
Niejeden rekin sobie życzy, by taka szprotka wiodła go na smyczy...

Awatar użytkownika
1qwerty
nieuleczalnie zakręcony
nieuleczalnie zakręcony
Posty: 1101
Rejestracja: 2011-01-19, 21:07
Lokalizacja: Bęczarka

Re: Jaki konduktometr kupić ?

Postautor: 1qwerty » 2017-05-16, 11:57

Ja mam przy morskim taki zwyczajny za 30 zł i dobrze wskazuje( porównane z innym za kilka stówek :) ). Dobrze filtr ro wyposażyć dodatkowo w kubełek z żywicą jonowymienna, aby otrzymać na wyjściu pomiar 000.
"W każdej przeciwności kryje się zalążek równej lub większej korzyści"
Uczymy się tylko na błędach, które bolą.


Wróć do „Rozmnażanie dyskowców”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 2 gości