Podłączenie 2xRO
Moderator: Coari
-
- niebezpiecznie zakręcony
- Podziękowania otrzymane: 2 razy
Podłączenie 2xRO
Czy ktoś z was próbował podłączyć dwa filtry RO , chodzi mi o podłączenie drugiego na wyjściu czyli odrzutu wody?. Dzisiaj zrobiłem taki eksperyment , miałem drugi filtr RO3 który sobie leżał już dość długo więc stwierdziłem czemu ma bezczynnie leżeć , podłączyłem go pod zrzut wody z RO4 i tu miłe zaskoczenie z odrzutu też można coś wyciągnąć fakt rewelacji nie ma bo woda delikatnie sobie ciurka ale zawsze coś test zrobiłem i wyszło TwO 3 TwW 1 ,tylko teraz czy nie będzie to miało zły wpływ filtra RO4 ten co jest pierwszy w obiegu?.
-
Re: Podłączenie 2xRO
Rezultaty zaskakujące jakbym wcześniej na to wpadł to by to już dawno zrobił , zawsze miałem 80 l wody z RO teraz wyszło 120 czyli o 40 litrów więcej , te 40 litrów jest z wody odpadowej , oczywiście później zmierzyłem testami.Dla nie których to może żadna nowość.
- Coari
- nieuleczalnie zakręcony
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowania otrzymane: 34 razy
No widzisz, okazuje się, że to co w jednym kraju jest dość popularne, w innym zupełnie nieznane. W zależności od ciśnienia i twardości wody niby można podłączyć do 3 membran. Ja mam za słabe ciśnienie aby tego spróbować, ale na dwóch już 'jadę' od kilku lat.
-
Jeśli uda mi się kupić pompkę do RO t i 3 membranę podłącze.
Jeszcze się zapytam w jaki sposób masz podłączony czy podłączyłeś cały zestaw z wkładami czy tylko samą membranę?.
Jeszcze się zapytam w jaki sposób masz podłączony czy podłączyłeś cały zestaw z wkładami czy tylko samą membranę?.
najlepiej podlacz tylko sama membranę
Artur podal link : http://discusforum.pl/viewtopic.php?f=1 ... 4&start=15 poczytaj

Artur podal link : http://discusforum.pl/viewtopic.php?f=1 ... 4&start=15 poczytaj
Dyskowce
-
Dokładnie na razie spróbuje bez pompki zobaczymy w następnym tygodniu powinienem mieć membranę to napisze moje spostrzeżenia pracy na 3 membranach .
Oki ok ja za to mam RO5 z pompka i membrana 150GPD lub 200GPD (musze zerknac)
bo tu cisnienie tez do dup.....

Dyskowce
Cześć,
Jakie macie ciśnienie w sieci że podłączacie drugie RO ? Ja mam 4 i obawiam się że może być za małe.
Jakie macie ciśnienie w sieci że podłączacie drugie RO ? Ja mam 4 i obawiam się że może być za małe.
Nowicjusz
-
Arti pisze:Witek wstaw fotkę jak masz to podłączone
Podłączyłem normalnie pod przewód z odrzutu nie dawałem żadnych trójników bo to miał być w formie testu , co do ciśnienia to nie wiem jakie mam ale na pewno nie za duże w 12 h mam 80l na membranie 100.
-
Tak sie zastanawiam czy ogranicznik ścieków który jest dedykowany do membrany 100 nie powinien być inny skoro są podłączone dwie membrany po 100